Thursday, February 26, 2009

Masihkah Kau Ingat... Ingat lagi ke...??

Ini adalah persembahan koir yang suaranya keluar ikut perut, kata Aznil Hj Nawawi... Tak gitu Rozaimi..??

Agak2 lagu apa yang sedang didendangkan oleh Yusni semasa persembahan Hari Guru 1981 tu.??
Gambar ini diambil sempena majlis perkahwinan ataupun majlis bersunat.. Saya pun tak pasti.. Lihatlah jejaka perasan SMTK..

Isham & Afri, gambar ni diambil masa bila ye..??

10 comments:

Yusni said...

Salam Syed Mahadi,

Kau memang power la. Mana kau dapat semua gambar2 ni? Aku pun dah hampir lupa dah. Gambar pertama tu memang koir kita masa Mesyuarat PIBG 80 kot. Lagunya aku tak tahu. Gambar kedua tu aku tgh nyanyi masa hari guru 81. Ada dua lagu kot kita nyanyi, Kaulah Milikku dengan tak tahu lak apa namanye. Gambar ketiga tu masa Azli Jawa punya sedara kahwin kat rumah nenek dia tu. Yang no 4 tu Zaharin dah sebut kat sembang corner dah.

Masa remaja tu apa pun boleh buat Main belasah je. Hehehehehe.

Kalau ada lagi gambar2 tu, kau upload je la.

Wassalam

Anonymous said...

Salam semua

Cunit gambar kau je yang banyak kat blog ni, tapi takpe tengok gambar sapa2 pun dah dapat mengembalikan nostalgia zaman remaja kita pada masa lalu seronok giler....

Aku belum ada masa nak cari gambar2 lama kita masa sekolah, nanti kalau ada aku forwardkan kat kau Syed.


Zaharin Manan

Rozaimi said...

Syed,

Aku rasa semua tu adalah pengalaman yang pastinya sekarang sudah tentu kita tak dapat nak buat lagi dah mungkin faktor usia. Kenangan terindah zaman persekolahan. Aku pun tak tau kat mana gambar2 tu nak kena cari balik... Komen kawan2 pasal gambar lama tu biasa la dulu lain sekarang lain hanya ko je yang tau sapa yang komen pasal sensitiviti tu ko pun dah minta maaf. Walaubagaimana kita kena terima jugak sensitiviti tu. Bagi aku usaha ko dan semua rakan2 yang berusaha untuk menyatukan kita semua adalah usaha yang besar ganjarannya kerana menyatukan balik silaturahim yang hampir 30 tahun terputus...

Rozaimi

Anonymous said...

Assalamualaikum Cunit & Syed!

Aku ni, Harun Jais. Aku rasa gambar no. 2 yang paling kiri main gitar tanpa memandang penonton tu aku kan? Aku tengah tengok gambar2 ni dgn anak2 aku. Aku kata kat diaorang, dulu aku ada satu baju adidas warna hijau daun pisang, 3 stripe tu warna kuning. Aku ada main gitar atas pentas dan aku ingat lagi aku tak pandang audience sebab aku malu sangat masa tu. Betul tu aku kan.. kan?

Syed Mahadi said...

Wslm Harun....

Betullah tu Harun yang pemalu sangat tengah dok main gitar kat atas stage. So wife dan anak2 taulah kekanda dan ayahnya pernah jadi pemuzik jalanan dahulu..?? Hehehehe..

Baju adidas tu masih ada lagi tak?? Masih muat dipakai ke atau dah bertukar size skrg..??

Mochtar said...

Tuan Hj Harun kita bila nak "ngeteh?"

Anonymous said...

Syed,

Baju adidas ciplak masa tu pun dah kira ok la tu... mana ada dah. Kalau ada pun, tak mau pakai colour hijau/kuning cam gitu lagi... hei... mungkin tidak.... Sebenarnya, bab main gitar tu sambung lagi masa masuk Sek Teknik Cheras lepas pada SMTK. Join band asrama, tapi perangai macam tu la jugak.. main gitar tak pandang audience.

Mochtar, memang syok tengok kawan2 berkumpul. Azli selalu SMS ajak join. Belum ada kesempatan lagi buat masa ni. Nanti la satu hari nanti, InsyaAllah...

Wassalam.
HARUN

Rozaimi said...

Salam, Semua, Harun apa khabar kat mana sekarang. Rumah orangtua masih kat keramat lagi ke? Buat Syed, ko memang kira hebat dengan gambar2 sekolah tumpang tu yang terkini. Aku rasa kalau dah ujud alumni tu boleh buat dvd atau apa saja yang boleh dirakamkan zaman persekolahan sehingga kini dan selamanya... cadangan je...

Syed Mahadi said...

Wslm Mimi..

aku ada lagi gmbr2 sekolah ampang pompuan.. nanti bila aku free aku paparkan gmbr2 tu...

aku ada jugak amik gmbr smtk kat Taman Keramat.. wlupun aku x pernah masuk kat situ smpi skrg.. tp aku g snap some pictures utk tatapan korang..

pasal vcd tu mmg dlm perancangan aku.. nnti aku abadikan semua foto2 lama dan sekarang dlm vcd..Insyallah, klu kwn2 lain boleh beri kerjasama dgn forward foto2 lama, aku blh tmbahkan kat blog ni..

Anonymous said...

Assalamualaikum Rozaimi,

Aku (Harun) sekarang ni di Melaka. Rumah mak masih lagi kat Keramat dan sekali-sekala ada balik ke Keramat tu. Kau kat mana sekarang ni?

Syed,

Kalau aku masih ada lagi gambar2 lama, boleh aku sumbangkan. Masalahnya tak tau dah kemana perginya semua gambar2 tu... Tumpang tenguk aje la nampaknya buat masa ni.

Wassalam.